79,95

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  79,45  79,20  78,95

Een paard heeft van nature een zeer complex spijsverteringskanaal en een erg gevoelige maag. Soms is het nodig om de maag net wat extra te ondersteunen. Het supplement Pavo GastriCover is speciaal ontwikkeld om een gezonde maagfunctie te bevorderen. Zo kan het ondersteunen bij de vernieuwing van het maagslijmvlies (maagwand) en helpt het om maagzuur te neutraliseren.

Neutralisatie van maagzuur

Maagzuur is essentieel voor de spijsvertering, maar te veel of te zuur maagzuur kan de maagwand van je paard beschadigen. Maerl (verkalkt zeewier) in Pavo GastriCover zorgt niet alleen voor een neutraliserend effect op het maagzuur, het heeft ook nog eens een ontstekingsremmende werking.

Het neutraliseren van maagzuur kan helpen bij een gezonde pH-waarde in de maag. Dit is noodzakelijk voor een goede spijsvertering en een gezonde maagwand. In tegenstelling tot andere maagzuur-neutraliserende ingrediënten, heeft maerl een langdurige en geleidelijke werking. Zo wordt het maagzuur voor langere tijd en in gelijkmatige hoeveelheden geneutraliseerd (in plaats van veel voor korte tijd). Maagzuur kan schadelijk zijn voor de maag, maar is tegelijkertijd ook onmisbaar voor de spijsvertering. Teveel neutralisatie zal uiteindelijk de vertering verminderen.

Prebiotica ter ondersteuning van maag en darmen

Appelpulp en gedroogde ontsuikerde bietenpulp zijn 100% natuurlijke ingrediënten met een zeer hoog pectinegehalte. Deze pectines hebben een dubbel positief effect op de spijsvertering van je paard. Ten eerste vormen ze een gel-achtige laag op de maagwand, die een beschermende functie heeft tegen het maagzuur. Daarnaast hebben ze een prebiotisch effect, doordat ze de groei van goede bacteriën in de darmen ondersteunen.

Probiotica: bevordert vertering & darmflora

Een juiste balans aan goede bacteriën zorgt voor een optimale spijsvertering en darmgezondheid. Pavo GastriCover is verrijkt met Biosprint®. Deze gecertificeerde levende gist (Saccharomyces cerevisiae) verbetert de verteerbaarheid van voedsel en helpt de darmflora te stabiliseren.

(Voer)management is de sleutel

Pavo GastriCover kan een gezonde maagfunctie goed ondersteunen, maar een goed voermanagement is de basis voor succes. Daarom is het belangrijk om het huidige management van je paard onder de loep te nemen en te kijken of je nog dingen kan verbeteren.

Belangrijke eigenschappen

 • Ondersteunt een gezonde pH-waarde in de maag
 • Met maerl, dat een ontstekingsremmend effect heeft
 • Verrijkt met pectine om de maagwand te helpen beschermen tegen maagzuur
 • Bevordert de groei van goede darmbacteriën
 • Ondersteunt een gezonde spijsvertering

Toepassing

Geschikt voor paarden en pony’s

 • met een gevoelige maag
 • die spanning ervaren

Voeradvies per dag

Intensieve ondersteuning

Geef 3 keer per dag een portie:

 • Pony (300 kg): 3x 60 g (=180g / dag)
 • Paard (600 kg): 3x 110 g (= 330g / dag)

Algemene ondersteuning

Geef 2 keer per dag een portie:

 • Pony (300 kg): 2x 50 g (= 100g / dag)
 • Paard (600 kg): 2x 100 g (=200g / dag)

Instructies

 • Voer minimaal 3 weken (voor intensieve ondersteuning)
 • Geschikt om blijvend te voeren als vast onderdeel van het rantsoen (voor algemene ondersteuning)
 • Tijdens stressvolle periodes: voer zolang je paard spanning ervaart
 • Meng met het gewone voer van je paard

Tip! Verdeel de dagelijkse hoeveelheid krachtvoer over meerdere porties per dag (2-3 porties) en meng hier Pavo GastriCover doorheen. Zo worden de ingrediënten die de maag ondersteunen continu aan je paard verstrekt.

Extra informatie

Gewicht 5 kg

STOER VOER VOORDELEN: Vanaf 500kg GRATIS verzending Bepaalde postcodes géén leveringskosten Extra korting bij grotere aantallen Fysieke winkel in Deurne Binnen 5 werkdagen thuis geleverd

Misschien ook interessant...