Vitalstyle Darmbalans

VITALstyle DarmBalans is een aanvullend dieetvoeder voor paarden met pro- en prebiotica en kruiden zoals zoethoutwortel en mariadistelzaad ter stabilisatie van de spijsvertering. Het ondersteunt de lever en kan preventief tijdens of na een spijsverteringsstoornis worden toegepast, bijvoorbeeld bij dunne mest, een opgeblazen buik of na koliek.

– Brengt de darmflora van je paard in balans
– Ondersteunt bij dunne mest en rantsoenwisselingen
– Krachtige kruidencombinatie met pre- en probiotica
– ​Ondersteunt de weerstand van je paard

 48,95

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  48,45  48,20  47,95

ALLES OVER DARMBALANS
GOEDE DARMFLORA BASIS VAN EEN GEZOND PAARD
Het maagdarmkanaal heeft veel invloed op de weerstand van je paard. Een goede darmflora is dé basis van een gezond paard. Toch hebben veel paarden een gevoelige darmflora en dunne mest. De darmflora raakt vaak uit balans door voerwisselingen, een wormkuur of koliek. Dit beïnvloedt de interactie met het immuunsysteem in de darmen en daardoor ook de weerstand.

DE KRACHT VAN DARMBALANS
VITALstyle DarmBalans helpt de spijsvertering en de darmflora in balans te houden, voor een gezond paard met normale mest. Er zitten onder meer zoethoutwortel, wortelvlokken, mariadistelzaad, inuline, bentoniet en probiotica in. Ook bevat het prebiotische vezels, die een goede voedingsbodem zijn voor gunstige darmbacteriën. Probiotica stabiliseert de darmflora en zoethoutwortel ondersteunt het maag-darmslijmvlies. Van mariadistelzaad is wetenschappelijk aangetoond dat het een positief effect heeft op de lever. Dit orgaan is heel belangrijk bij het ontgiften: het breekt slechte stoffen af. Een paard met een beschadigde darmwand neemt veel meer giftige stoffen op dan normaal, de lever moet dan harder werken om deze op te ruimen en kan overbelast raken. Mariadistelzaad is goed voor de levercellen en ondersteunt de reinigende werking van de lever.

HOE LANG GEVEN?
DarmBalans bevat krachtige ingrediënten en helpt de darmflora van een paard in balans te brengen. Bij langdurige diarree adviseren we om DarmBalans minimaal vier weken tweemaal daags te geven. Dat is nodig, omdat de opbouw van de darmflora gewoonweg tijd nodig heeft. Bij een tijdelijke onbalans van de darmflora, bijvoorbeeld bij paarden die gevoelig reageren (diarree) op een wormspuit of antibioticakuur, volstaat een hogere dosering gedurende vijf dagen.

> Eerst proeven? Bestel hier een proefzakje DarmBalans

Start bij noodzaak voor een evenwichtige darmflora met de intensieve toepassing. Voor het helpen om de darmflora langdurige te versterken is langdurige ondersteuning essentieel. Geef daarom minimaal vier weken de langdurige toepassing.

Voeradvies Langdurig gebruik Intensief gebruik
Paard > 600 kg 2 x 60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 120 gram per dag gedurende 5 dagen
Paard 350-600 kg 2 x 35-60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 70-120 gram per dag gedurende 5 dagen
Pony 150-350 kg 2 x 15-35 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 30-70 gram per dag gedurende 5 dagen
1 maatbeker bevat 100 g. Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden.
Bouw de dosering in de laatste week rustig af. Geef niet meer DarmBalans dan de aanbevolen hoeveelheid, i.v.m. het hoge gehalte aan Bentoniet.

Aantal dagen met verpakking:
1,2 kilo = 5 dagen bij acute toepassing en 10 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard.
4 kilo = 16 dagen bij acute toepassing en 33 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard.

Prijs per dag:
€1,05 bij een dosering van 1 x 35 gram DarmBalans per dag (verpakking van 4 kg)
€2,10 bij een dosering van 2 x 35 gram DarmBalans per dag (verpakking van 4 kg)
€1,37 bij een dosering van 1 x 35 gram DarmBalans per dag (verpakking van 1,2 kg)
€2,74 bij een dosering van 2 x 35 gram DarmBalans per dag (verpakking van 1,2 kg)

SAMENSTELLING
Gedroogde kruiden, wortelvlokken (27%), zoethoutwortel (23,5%), moutkiemen, gist, mariadistelzaad (0,6%), tarwegries, cichorei inuline.

Toevoegingen per kg: Darmflorastabilisator: Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 (4b1710) 6 x1011 KVE
Technologische toevoegingsmiddelen: Bentoniet (1m558i) 85.000 mg.
Analyse: 12,7% ruw eiwit, 3,2% ruw vet, 15,0% ruwe celstof, 12,5% ruwe as, 0,2% natrium, suiker 7%, zetmeel 1%.

DarmBalans is GMO-vrij en bevat geen toegevoegde suikers.

ONBALANS IN LICHAAM DOOR KRUIDENTEKORT
DarmBalans helpt de darmflora te versterken. Blijf OerBalans geven ter ondersteuning van het lichaam van je paard! Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Veel problemen met de darmflora ontstaan door een tekort aan kruiden. Daarom adviseren we na een kuur DarmBalans door te gaan met OerBalans. OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen en ondersteunt het lichaam van je paard. Meer informatie over maag en darmen bij paarden? Lees onze pagina Maag en darmen.

WELKE KRUIDEN ZITTEN ER IN DARMBALANS?
Zoethoutwortel: Vriendelijk voor de maag en darmen.

Mariadistelzaad: Ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Inuline: Bevat prebiotische vezels voor ondersteuning van het behoud van een gezonde spijsvertering en een positief effect op het immuunsysteem.

Saccharomyces cerevisiae: Probiotica uit gist, stabiliseert de darmflora.

Wortelvlokken: Bevatten prebiotische vezels en zijn een goede voedingsbodem voor gunstige bacteriën in de darmen.

Extra informatie

Gewicht 1,2 kg

STOER VOER VOORDELEN: Vanaf 500kg GRATIS verzending Bepaalde postcodes géén leveringskosten Extra korting bij grotere aantallen Fysieke winkel in Deurne Binnen 5 werkdagen thuis geleverd

Misschien ook interessant...