Mijten Schapen en Lammerenmix – 15 kg

 12,90

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  12,40  12,15  11,90

Schapen zijn herkauwers. Dat ze steeds een minimum aan ruwvoeders moeten opnemen.
Ongeveer de helft van de droge stof opname moet bestaan uit structuur houdende ruwvoeders. Hooi en stro zijn het meest aangewezen ruwvoeder voor schapen. Maar ook voederbieten, voordroog en kuilmaïs zijn volwaardige ruwvoeders.
Aardappelen zijn echter minder aan te raden.
Maar elk ruwvoederrantsoen heeft zijn tekortkomingen. Dit onevenwicht dient aangevuld te worden met een uitgebalanceerd krachtvoeder en dit in functie van de behoeften en de conditie van het schaap.
Om de vruchtbaarheid te bevorderen geeft u het dier in de weide dagelijks 250 tot 500 gr. Schapenmengeling en dit 1 maand vóór het toelaten van de ram.
Na de dekking verstrekt u max. 250 gr. Per dier per dag en dit in functie van het ruwvoederrantsoen.
Zorg er echter wel voor dat de ooien de eerste 4 weken na het dekken geen gewicht verliezen om zo de embryonale sterfte in te perken.
Ook de laatste 2 maanden van de dracht zijn zeer belangrijk. Ondervoeding in dit stadium leidt tot minder en vooral zwakkere lammeren. Melkziekte en problemen bij het werpen zijn dan weer het gevolg van overvoeding.
Aangezien de voederbehoefte sterk varieert volgens het aantal gedragen lammeren is het zogenaamde oog van de meester zeer belangrijk.

Extra informatie

Gewicht 15 kg

STOER VOER VOORDELEN: Vanaf 500kg GRATIS verzending Bepaalde postcodes géén leveringskosten Extra korting bij grotere aantallen Fysieke winkel in Deurne Binnen 5 werkdagen thuis geleverd

Misschien ook interessant...