, ,

Hippalgo Opti-Form

 19,20

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  18,70  18,45  18,20

Opti-Form is en mengeling van verschillende geselecteerde planten, grassen en kruiden waardoor een er uitgebalanceerd ruwvoeder ontstaat met een constante kwaliteit van januari tot december. (Geen voordroog !)

Door de verschillende grassen te snijden, te mengen met de kruiden en levende gistbacteriën toe te voegen nemen de paarden dit ruwvoeder slechts traag op wat leidt tot een ideale stofwisseling zonder overbelasting van het spijsverteringsorgaan.

De levende gistbacteriën herstellen of zorgen voor een goede bacteriepopulatie in de darmen. Dit leidt dan weer tot betere opnames van de voedingsstoffen door een betere vertering.

Een paard is van nature uit een ruwvoer-eter.
Hij wist instinctief de noodzakelijke ruwvoeders, planten en kruiden te kiezen die essentieel zijn voor een perfecte gezondheid.

Paarden of pony’s die allergisch zijn voor hooi en/of voordroog, reageren positief op Opti-Form


Voederschema (paard van 500 – 600 kg)

Dagelijkse hoeveelheid te verdelen over meerdere voederbeurten:
a) 1 à 2 kg Opti-Form naast hooi en/of stro
b) 4 à 5 kg Opti-Form naast een weinig stro
De proefondervindelijke ervaring leert ons echter dat de paarden als gevolg van de ideale vertering en zijn uitgebalanceerde samenstelling slechts weinig van dit ruwvoeder nodig hebben.

Opti-Form is een bijzonder ruwvoeder voor paarden dat zelfs niet duurder is in gebruik ten opzichte van het traditioneel ruwvoeder.
– Door zijn hoge voedingswaarde en zijn evenwichtige samenstelling kan de krachtvoedergifte verminderd worden, en dit in functie van de te leveren prestaties.
– Elke gram wordt ook daadwerkelijk opgenomen. Bij het voederen van bijvoorbeeld hooi mag men toch rekenen dat 10 % in de stalbedding verdwijnt.
– Opti-Form dient niet voor een heel jaar gestockeerd te worden maar kan volgens de behoefte aangekocht worden. Bovendien is het een ideaal product om om mee te te nemen op verplaatsing.
– Uiteindelijk leidt het tot gezondere paarden met een daling van allerlei onnodige kosten.

Ruwvoeder is de basis van elk rantsoen voor paarden. Daarnaast dient het paard te kunnen beschikken over de nodige energie, bouwstoffen, vitamines en mineralen, en dit in functie van de te verrichten arbeid. Een aangepaste keuze van het juiste krachtvoeder is dan ook essentieel.
Hiervoor verwijzen wij graag naar de algemene folder van ons uitgebreid assortiment speciaal voeders voor paarden.

Extra informatie

Gewicht 15 kg
Merk

Hippalgo

Verpakking

Zakgoed

BTW

9%

Misschien ook interessant...