Equine America Supreme Omega oil

Voor een glanzende vacht, een gezonde huid en algeheel welzijn

– Hoogwaardige, koudgeperste vlas (lijnzaad) olie, met toegevoegde gespecialiseerde oliën
– Deze zorgvuldig gemengde combinatie van oliën zorgt voor een ideale verhouding van 3.7: 1 (Omega 3: omega 6-vetzuren)
– Omega-3-vetzuren spelen een sleutelrol bij het ondersteunen van een normale ontstekingsreactie, essentieel voor de gezondheid van gewrichten, immuunfunctie, het zenuwstelsel en reproductieve gezondheid
– Bevordert een gezonde, glanzende huid en vacht
– Bevat belangrijke antioxidanten vitamine E en rozemarijnolie
– Biedt extra calorieën voor een zetmeelarm dieet.

Vanaf:  17,40

Beschikbaar via nabestelling

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  16,90 62,40  16,65 62,15  16,40 61,90

Het voeren van olie aan paarden wordt nu vrij algemeen aanvaard als een goede manier om extra niet-zetmeelrijke calorieën te leveren aan die paarden en pony’s die extra calorieën nodig hebben voor werk of gewichtstoename, maar die een dieet met weinig zetmeel en suiker nodig hebben. De meeste gebruikers erkennen ook dat het voeden van oliën zal helpen om een ​​glanzende vacht te produceren en de huidconditie te verbeteren.

In de afgelopen jaren heeft het type olie en de samenstellende vetzuursamenstelling echter steeds meer aandacht gekregen, waarbij onderzoek zich richtte op de meervoudig onverzadigde vetzuren (of PUFA’s) en twee groepen in het bijzonder, waarvan wordt aangenomen dat ze bijzondere gezondheidsimplicaties hebben voor paarden en pony’s:

Omega 3 vetzuren, die zijn afgeleid van ALA (alfa-linoleenzuur) – inclusief EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Het paard is in staat ALA om te zetten in EPA en DHA, wanneer ALA via de voeding wordt verstrekt.

Omega 6 vetzuren, die voortkomen uit LA (linolzuur).

Zowel omega 3’s als omega 6’s spelen veel belangrijke rollen in het lichaam, waaronder:

– Gezamenlijke gezondheid
– Hoef gezondheid
– Weergave
– Het immuunsysteem
– Endocriene (hormoon) functie
– Ademhalingsfunctie
– Neurologische functie
– Huid- en vachtconditie

Omega 6’s worden gemetaboliseerd om belangrijke chemicaliën te produceren die betrokken zijn bij de pijn en ontstekingsreactie, wat essentieel is voor het starten van het genezingsproces, en daarom zijn de meeste bekend geworden als pro-inflammatoir. Maïsolie, sojaolie en zonnebloemolie zijn allemaal rijk aan omega 6 vetzuren

Omega 3’s – ze spelen niet alleen een sleutelrol in veel stofwisselingsprocessen, maar hun primaire rol is ontstekingsremmend. Oliën met een hoog omega-3-gehalte zijn onder andere visolie en lijnzaad / lijnzaadolie. Visolie bevat EPA en DHA en lijnzaadolie bevat ALA dat in het paardenlichaam kan worden omgezet in EPA en DHA.

Er is dus een balans nodig tussen de voornamelijk ontstekingsbevorderende omega 6-vetzuren, die belangrijk zijn bij het begin van het genezingsproces, en ontstekingsremmende omega-3-vetzuren, die helpen bij het voorkomen van aanhoudende schade door overmatige ontstekingen, bijvoorbeeld door hard werken, en het verouderingsproces.

De natuurlijke voeding van paarden in het wild bestaat voornamelijk uit vers ruwvoer, dat meer omega 3-vetzuren bevat dan omega 6-vetzuren – zeker als het gras groeit. Onderzoek heeft de ideale verhouding van omega 3 tot omega 6 in de voeding nog niet volledig bepaald, maar naar schatting heeft vers gras een verhouding van omega 3 tot omega 6 tussen 3 en 4: 1.

Daarentegen krijgt het moderne wedstrijdpaard typisch een mengsel van granen en gedroogd voer, en dit dieet bevat veel meer omega 6’s dan omega 3’s, aangezien granen van nature meer omega 6 bevatten en het droge proces van hooi resulteert in het verlies van de meeste omega-3’s. Dit dieet bevat dus doorgaans een veel hoger gehalte aan ontstekingsbevorderende omega 6-vetzuren en een laag gehalte aan ontstekingsremmende omega 3-vetzuren.

Het wordt nu erkend dat het verstrekken van extra bronnen van omega 3-vetzuren in het dieet van de meeste paarden en pony’s, maar vooral die bij hard werken, jonge paarden en fokpaarden, oudere paarden of paarden met zeer beperkte toegang tot weidegang, essentieel is om anti- ontstekingsondersteuning en helpt ervoor te zorgen dat de juiste verhouding van omega 3’s tot omega 6’s in de voeding wordt gehandhaafd om optimale gezondheid en prestaties te bevorderen.

In praktische voedingssituaties, hoewel visoliën hogere gehalten bevatten dan plantaardige bronnen van EPA en DHA, kunnen ze erg onsmakelijk zijn, en er zijn ook vraagtekens bij de duurzaamheid en de milieu-impact van het gebruik van visolie.

EA Supreme Omega Oil bevat dus lijnzaad (vlas) olie om het paard ALA te geven om EPA en DHA om te zetten, en hoewel de conversieratio niet volledig wordt begrepen, zijn er duidelijke en merkbare voordelen voor de meeste paarden die voortvloeien uit het voeren van 30-60 ml per dag van deze extra bron van omega 3-vetzuren.

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Inhoud

1 Liter, 5 Liter

STOER VOER VOORDELEN: Vanaf 500kg GRATIS verzending Bepaalde postcodes géén leveringskosten Extra korting bij grotere aantallen Fysieke winkel in Deurne Binnen 5 werkdagen thuis geleverd

Misschien ook interessant...