, , , , ,

Equine America Vitamine E & Selenium

Belangrijk voor spiergezondheid bij prestatiepaarden

Vitamine E is een in vet oplosbare, antioxidante vitamine en speelt een vitale rol in veel belangrijke functies in het lichaam, waaronder het immuunsysteem, de voortplanting en het correct functioneren van zenuwen en spieren.

 37,20

Beschikbaar via nabestelling

Beschikbaar via nabestelling

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  36,70  36,45  36,20

Selenium is een belangrijk antioxidant sporenelement. Het speelt een vitale rol bij het correct functioneren van het immuunsysteem en is een belangrijk onderdeel van een aantal selenoproteïnen. Selenium en vitamine E spelen een bijzonder belangrijke rol bij het in stand houden van de spiergezondheid.

De antioxiderende rol van deze twee belangrijke micronutriënten is vooral belangrijk bij hardwerkende en wedstrijdpaarden en pony’s. Oxidatie is het proces waarbij vetten, koolhydraten en eiwitten worden gemetaboliseerd om energie te produceren. Wanneer dit proces echter wordt versneld en de energiebehoefte tijdens het werk toeneemt, maakt het oxidatieproces geen onderscheid tussen voedingsvetten en koolhydraten en de belangrijke structurele en functionele vetten, koolhydraten en eiwitten van het lichaam, zoals celwanden en enzymen, en begin deze ook af te breken. Tijdens het oxidatieproces worden vrije radicalen en andere onstabiele verbindingen geproduceerd, die de celstructuren verder beschadigen, met name belangrijke functionele en structurele eiwitten en lipiden (vetten) in spiercellen.

De rol van antioxidanten is om ofwel de vorming van de schadelijke vrije radicalen te stoppen, ofwel om ze aan te pakken zodra ze zijn gevormd, door ze om te zetten in onschadelijke stoffen in het lichaam.

Vitamine E en selenium spelen een vitale en complementaire rol in de antioxidantprocessen door het hele lichaam en helpen de spieren en andere lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

Er moet aan worden herinnerd dat overmatige inname van selenium snel giftig kan worden, en de toevoeging van een selenium- en vitamine E-supplement moet zorgvuldig worden overwogen, in combinatie met andere seleniumbronnen in de voeding.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Gewicht

1 Kg

Misschien ook interessant...