, , , , ,

Equine America Emune

Ondersteun het immuunsysteem in tijden van stress

– Krachtige ondersteuning van het immuunsysteem na ademhalings-, spijsverterings- of andere uitdagingen
– Bevat Echinacea, Astragalus, Gist Nucleotiden, Vitamine C, Vitamine E, Bosbessen en Kurkuma
– Biedt voedingsondersteuning voor een gezonde productie van witte bloedcellen en voor het op de darmen gebaseerde immuunsysteem

 50,50

Beschikbaar via nabestelling

Beschikbaar via nabestelling

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50 - 99 100+
Prijs  50,00  49,75  49,50

De rol van het immuunsysteem is om het lichaam van het paard te verdedigen tegen vreemde indringers of pathogenen, die ziekten of infecties kunnen veroorzaken, waaronder bacteriën, virussen, schimmels, vreemde eiwitten of parasieten. Als het immuunsysteem is aangetast, kan het deze uitdagingen mogelijk niet effectief bestrijden en kunnen de gezondheid en prestaties worden aangetast.

Het immuunsysteem van alle paarden en pony’s wordt voortdurend op de proef gesteld en onderzoek heeft aangetoond dat stress ook kan leiden tot een minder efficiënt immuunsysteem. Veelvoorkomende stressfactoren zijn onder meer intensieve trainingsregimes en wedstrijdprogramma’s, frequent reizen, van huis stallen op shows met grote aantallen andere, onbekende paarden, onregelmatige voedertijden, veranderingen in managementroutines, slechte voeding en verstoringen van sociale interacties (nieuwe paarden die binnenkomen of het verlaten van de normale groep).

Bovendien hebben oude of zeer jonge paarden vaak een immuunsysteem dat mogelijk niet zo goed functioneert als zou moeten, waardoor het risico op ziekte bij deze groepen toeneemt.

Het immuunsysteem heeft 3 belangrijke verdedigingslinies:

Fysieke belemmeringen – inclusief de huid, het hoornvlies van het oog en de membranen die de luchtwegen, het spijsverteringskanaal en de voortplantings- en urinewegen bekleden. Wanneer deze barrières intact en gezond zijn, kunnen ze voorkomen dat veel indringers het lichaam binnendringen en ziekten veroorzaken. Deze fysieke barrières worden verder ondersteund door het microbioom – de populatie van nuttige micro-organismen, die kunnen helpen om indringers te vernietigen, vooral in de darm

Aangeboren of niet-specifieke immuniteit – als de fysieke afweer wordt geschonden – misschien door bacteriën die een wond in de huid binnendringen, of de slijmvliezen van de luchtwegen worden overweldigd door virussen in de lucht, het immuunsysteem herkent deze schadelijke indringers en zeer snel geven speciale cellen chemische berichten af, zowel om de ontstekingsreactie op te zetten (die we kunnen zien als warmte, zwelling en pijn), als om de volgende fase van verdediging te waarschuwen. Deze eerste snelle aangeboren of niet-specifieke reactie maakt geen onderscheid tussen de verschillende soorten indringers, maar stuurt alleen witte bloedcellen naar het invasiegebied om de binnenvallende organismen te doden.

Specifieke of adaptieve immuniteit – Zodra deze snelle reactie op gang is, kan de specifieke reactie op de specifieke indringer beginnen, en dit adaptieve immuunsysteem “leert” de beste manier om elke verschillende ziekteverwekker aan te vallen en te vernietigen, waardoor een “immuungeheugen” ontstaat, zodat wanneer die indringer opnieuw wordt aangetroffen , kan het specifieke immuunsysteem meer witte bloedcellen en antilichamen sturen om zich aan het oppervlak van de bacterie of het virus te hechten en te voorkomen dat het zich vermenigvuldigt en andere gezonde cellen infecteert.

Dit hele proces begint in een kwestie van seconden en kan dagen of zelfs weken duren! Gerichte voeding voor paarden en pony’s wanneer hun immuunsysteem is aangetast, of niet werkt zoals het zou moeten, kan helpen het immuunsysteem te ondersteunen en het genezings- en herstelproces te stimuleren.

Emune Solution is een krachtige mix van plantaardige verbindingen en voedingsstoffen die zijn ontworpen om het immuunsysteem te ondersteunen. Paarden en pony’s die ziek zijn, en in het bijzonder zieke of onzuinige veulens, moeten altijd veterinaire aandacht krijgen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Inhoud

1 Liter

Misschien ook interessant...