Hartog Complete Care Senior

 15,50

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid20 -2930 -3940 +
Prijs 15,20 15,10 15,00
Categorieën: , ,
 

Beschrijving

Complete Care Senior – Ruwvoermix – Oude Paarden

Hartog-lucerne-mix-digest-natuurlijke-oplossing-maagproplemen-darmproblemen

De 5* Complete Care Senior is een hoogwaardige en complete ruwvoer mix en is door de zachte structuur perfect voor oude paarden met gebitsproblemen. De 5* Complete Care Senior kan helpen om paarden met gebitsproblemen ook gezond en fit oud te laten worden!

Complete Care Senior met 5 unieke eigenschappen:

 • Uitermate geschikt voor senioren, paarden met verminderd kauwvermogen en revaliderende paarden
 • Zeer smakelijk en compleet ruwvoer (vervanger van ruw- én krachtvoer)
 • Verrijkt met balancer die bestaat uit vitaminen, mineralen en (organisch gebonden) sporenelementen
 • Ondersteuning van de fysieke en mentale gezondheid uit natuurlijke oorsprong
 • Laag suiker- zetmeelgehalte, vrij van graan en melasse

Ingrediënten Complete Care Senior

5* Complete Care Senior bestaat uit kunstmatig gedroogd gras, Hartog luzerne en groen geoogst gerstenstro. De ruwvoermix is verrijkt met een balancer. De basis van de balancer is gemaakt van luzerne, lijnzaad, sojabonen en bietenpulp. De balancer is verrijkt met een premix, deze is speciaal samengesteld naar de behoefte van het oudere paard. Ook revaliderende paarden en sobere rassen hebben baat bij deze samenstelling, mits er weinig krachtvoeders wordt gevoerd. Naast alle toegevoegde essentiële vitaminen, mineralen en (organisch gebonden) sporenelementen is er extra vitamine C en K toegevoegd.

5* Complete Care Senior voor oudere paarden en pony's met tandproblemen

Voeradvies

Als volledig voeder (vervanging ruw- en krachtvoer): 1 – 1,3 kg 5* Compleet Care per 100 kg lichaamsgewicht per dag

Ter verbetering van het rantsoen:  
0,3 – 0,5 kg 5* Compleet Care per 100 kg LG per dag, aanvullen met 1 -1,5 kg ruwvoer per 100 kg lichaamsgewicht en eventueel krachtvoer

Voor extra ondersteuning van de maag en darmen wordt geadviseerd om 1 kg Hartog Digest per dag bij te voeren (pony’s 0,5 kg)

Voor de 5* Complete Care Senior en de Hartog Digest is een speciale Hartog Voeremmer ontwikkeld. Een gevulde feedingbowl staat gelijk aan 1 kg ruwvoer

Paarden die gulzig eten of gevoelig zijn voor slokdarmverstopping kunnen de 5*Complete Care aangeboden krijgen in een slowfeeder (ruwvoernet) met fijne maas van max 3 cm

Productkenmerken

Verpakking
Verpakt in een recyclebare plastic zak van 15 kg

Houdbaarheid
1 jaar, onder normale omstandigheden

Samenstelling
Kunstmatig gedroogd gras, luzerne, groen geoogst gerstenstro, lijnzaadolie, lijnzaad, sojaschroot, glycerine, bietenpulp, monocalciumfosfaat, premix, krijt,
Toevoegingsmiddelen:
Sensoriele toevoegingsmiddelen: aromatische stoffen, zoethoutextract

Ondersteuning om gezond en fit oud te worden

Oudere paarden hebben behoefte aan een op maat gemaakt senior voer. Dit voer houdt rekening met fysieke en mentale veranderingen van het oude paard. Veel oudere paarden hebben bijvoorbeeld gebitsproblemen en een verminderd kauwvermogen. Hooi en voordroog kuil worden hierdoor slechter gegeten. Ze speekselen meer en maken proppen van het lange en stengelige ruwvoer. De 5* Complete Care Senior is vanwege zijn fijne structuur de ideale ruwvoervervanger voor oude paarden (en paarden met een verminderd kauwvermogen). Dit voer houdt namelijk rekening met het feit dat veel oudere paarden snel vermageren. De ruwvoermix bevat alle essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen waar het oudere paard behoefte aan heeft en het bevat een ruime variatie aan vezels uit kunstmatig gedroogd gras, luzerne, groen geoogst gerstestro en bietenpulp.
Bij een suiker- en zetmeel arm rantsoen is het toevoegen van vitamine C aan te raden. Vitamine C wordt aangemaakt in de lever met behulp van glucose. Vitamine K wordt aangemaakt door bacteriën in de blinde en dikke darm en is van belang bij de ondersteuning van o.a. de weerstand, glucose verwerking en het bloedstollingsproces. Een ouder paard is minder goed in staat om vitamine C en K zelf aan te maken. Daarom zijn deze vitamine extra toegevoegd aan dit complete voer. Om het paard op gewicht te houden of om te zorgen voor gewichtstoename is een uitgekiend aminozuren patroon noodzakelijk. Naast de natuurlijke eiwitten uit luzerne, soja en lijnzaad, heeft Hartog extra aminozuren aan de balancer toegevoegd.

Voor wie is deze zeer complete ruwvoermix geschikt?

Ieder ras, geslacht en elke leeftijd

Maar in het bijzonder geschikt voor:

 • Oudere paarden
 • Een slecht paardengebit
 • Paarden met ondergewicht
 • Suiker-sensitieve paarden
 • Revaliderende paarden
 • Het optimaliseren van het ruwvoer rantsoen

Het voermanagement van oudere paarden is een uitdaging. Er zijn geen vaste criteria die een “senioren paard” of het “oude paard” definiëren. De voedingsbehoeften van oude paarden verschillen van die van volwassen paarden vanwege de veranderingen in hun metabolisme en hun verminderde vertering-efficiëntie. De eerste stap naar een passend rantsoen voor het senioren paard is bepalen of het paard wel een senior is. Er is geen vaste chronologische leeftijd vanaf wanneer een paard als senior wordt beschouwd. Over het algemeen wordt de grens bij 18 of 20 jaar getrokken. Bepalen of een paard senior is doe je ook door te kijken naar de fysiologische status (de vitaliteit) en fysieke tekenen van veroudering.

Extra informatie

Gewicht15 kg