,

Alprofos

Alprofos: eiwitrijk krachtvoer

 21,60

Korting per hoeveelheid

Hoeveelheid 25 - 49 50+
Prijs  19,60  17,60

Alprofos: eiwitrijk krachtvoer

Elke lama en iedere alpaca zijn verschillend, hun eiwitbehoefte is dat ook. Met Alprofos kun je de eiwitinname makkelijk aanpassen aan de noden van het moment. Die nood hangt af van uiteenlopende factoren zoals geslacht, leeftijd, groeistadium, dracht, melkgift, … maar ook van het seizoen en de kwaliteit van het gras dat het dier eet.

Het hoofdbestanddeel van Alprofos is luzerne, en dat is niet toevallig. Luzerne is een vezelrijk ruwvoer, in tegenstelling tot de zetmeelrijke graanproducten die vaak worden gebruikt. Gewone luzerne heeft een slechte calcium-fosforverhouding waardoor jonge dieren vertraagd groeien en zwakkere botten krijgen. In Alprofos corrigeerden we die verhouding zodat het veulen optimaal groeit en makkelijker geslachtsrijp wordt!

Alprofos en Alpamin?
Een topcombo!

Door diverse types alpacavoer te voorzien met elk een verschillende focus, kunnen we veel beter inspelen op de specifieke noden van elk dier of elke diergroep. Een drachtige of lacterende merrie en een afgespeend veulen hebben bijvoorbeeld veel meer eiwitten nodig dan een hengst of een ruin. De dosis Alprofos wordt opgedreven, terwijl het supplement Alpamin onveranderd blijft. Zo krijgen de dieren niet onnodig veel vitaminen en mineralen binnen en blijven ze in optimale conditie! De 2 korrels hebben dezelfde grootte en kunnen makkelijk door elkaar gemengd worden.

Samenstelling

luzerne, tarwekortmeel, gerst, lijnzaad, zonnebloemschroot, isomaltulosemelasse, natriumchloride, calciumcarbonaat, magnesiumoxide, lijnolie, monocalciumfosfaat

Gebruiksadvies

De voedingshoeveelheid van Alprofos is sterk afhankelijk van de voedingstoestand en de individuele behoeften van het dier.

Voorzie altijd onbeperkte toegang tot gras en/of hooi.

Dagelijkse hoeveelheid: maximaal 4 gram per kg lichaamsgewicht

Steeds verstrekken naast Alpamin

Extra informatie

Gewicht 20 kg

Misschien ook interessant...