Agrobs AlpenHeu

 20,90

Beschikbaar via nabestelling

Beschikbaar via nabestelling

Agrobs AlpenHue de basis van elk rantsoen.

Hooi is qua voedingswaarde en vezels een zeer belangrijke voedingssstof en moet de basis zijn voor elk paardvriendelijk rantsoen.
Als basis voor hun voeding ontvangen paarden dagelijks een grote hoeveelheid hooi, omdat het spijsverteringsstelsel van het paard is afgestemd op de energiewinning uit grassen en kruiden.
Hooi is onmisbaar voor de darmgezondheid van het paard, verhoogt de kauwactiviteit en bevordert het afslijten van de tanden in combinatie met een langzame voeropname.
Dit maakt duidelijk hoe belangrijk hooi is in paardenvoeding.

Agrobs AlpenHeu
Een schat van de natuur zijn de weiden van de uitlopers van de Beierse Alpen, van waaruit de Agrobs AlpenHeu komt. De hoogte en de kalkhoudende grond vormen een ideale locatie voor de groei van soortenrijke weiden met een hoog aandeel kruiden.
Agrobs AlpenHeu wordt op het juiste maai moment op de juiste maai hoogte geoogst. De maaitijd wordt bepaald door de vegetatie en ligt tussen het einde van de grasbloem en het begin van zaadvorming. Dientengevolge wordt het gewenste hoge ruwe celstofgehalte voor paarden en tegelijkertijd een laag eiwit- en fructaangehalte bereikt.

De grassen en kruiden worden na het rooien voorzichtig warm aan de lucht gedroogd en gemengd met in de zon gedroogd hooi en ontstoft. Zo ontstaat het hoogwaardige, stofvrije Agrobs AlpenHeu. De unieke samenstelling biedt een verscheidenheid aan inheemse mineralen, sporenelementen en vitamines en maakt AGROBS AlpenHeu bijzonder smakelijk.

Doorslaggevend voor de hoge kwaliteit van Agrobs AlpenHeu zijn regelmatige controles van geoogste gebieden.
Zo wordt minstens één keer per jaar de plantpopulatie, de bodemgesteldheid en ook het gebiedsonderhoud gecontroleerd.

* rijk aan ruwe celstof
* laag eiwitgehalte
* bevat meer dan 60 verschillende grassen en kruiden
* rijk aan natuurlijke vitamines en sporenelementen

Extra informatie

Gewicht 12,5 kg

STOER VOER VOORDELEN: Vanaf 500kg GRATIS verzending Bepaalde postcodes géén leveringskosten Extra korting bij grotere aantallen Fysieke winkel in Deurne Binnen 5 werkdagen thuis geleverd

Misschien ook interessant...